"بنیاد سینمای آوانگارد" - چرم گردون

"بنیاد سینمای آوانگارد" - چرم گردون

دانلود فیلم های اکسپریمنتال
"بنیاد سینمای آوانگارد" - چرم گردون

"بنیاد سینمای آوانگارد" - چرم گردون

دانلود فیلم های اکسپریمنتال

بزرگداشت «نگار اسکندرفر» در ششمین جشنواره فیلم مستقل «خورشید»

بزرگداشت «نگار اسکندرفر» در ششمین جشنواره فیلم مستقل «خورشید»

منصور جهانی ـ بزرگداشت بانو «نگار اسکندرفر» مدیر فرهنگی، مجری طرح و تهیه‌کننده سینما در ششمین دوره جشنواره فیلم مستقل «خورشید» برگزار می‌شود.

ششمین دوره جشنواره فیلم مستقل «خورشید» در مراسم ویژه بزرگداشت بانو «نگار اسکندرفر» روزنامه‌نگار، مدیر فرهنگی، مجری طرح و تهیه‌کننده سینما ، از یک عمر تلاش ارزنده و بی‌دریغ ایشان در جهت افزایش سطح آگاهی، خلاقیت و استانداردهای سینما قدردانی می کند.

نگار اسکندرفر متولد 1335 و فارغ‌التحصیل روانشناسی بالینی است. از مهمترین سوابق حرفه‌ای او می‌توان به: همکاری در بخش‌های ادبی و هنری مطبوعات از سال ١٣٥٤، مدیریت موسسه فرهنگی لواسان طی سالهای ١٣٦٩تا ١٣٧٢، انتشار مجله ادبی کارنامه طی سالهای ١٣٧٧ تا ١٣٨٣ به‌عنوان صاحب امتیاز و مدیرمسئول و همچنین مدیریت مؤسسه چند منظوره فرهنگی هنری کارنامه از سال ١٣٧٩ تا کنون اشاره کرد.

او در سال‌های گذشته، تهیه‌کنندگی چندین مستند بلند حرفه‌ای و فیلم‌ سینمایی «روز مبادا» را بر عهده داشته و پیش از این نیز در بسیاری از پروژه‌های سینمایی از جمله فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» به کارگردانی «اصغر فرهادی» برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی به عنوان سرمایه‌گذار و مجری طرح حضور داشته است.

او از سال ١٣٨١ تا کنون مدیریت آموزشگاه سینمائی کارنامه را به‌عهده دارد و بی‌تردید از تأثیرگذارترین شخصیتها در حوزه آموزش سینما است و مجموعه کارنامه با مدیریت توانمند او تا کنون استعدادهای فراوانی را کشف و به خانواده سینمای ایران معرفی کرده است.

نگار اسکندرفر، بانوی محبوب و مؤثر سینمای ایران است و در زمره موفق‌ترین و نام‌آورترین تهیه‌کنندگان و شخصیتهای تاریخ سینمای ایران به شمار می‌رود و ششمین جشنواره فیلم مستقل «خورشید» با افتخار، از یک عمر تلاش ارزنده و بی‌دریغ ایشان در جهت افزایش سطح آگاهی، خلاقیت و استانداردهای سینما، قدردانی می‌کند.

ششمین دوره جشنواره فیلم مستقل «خورشید» به‌ عنوان رویداد ویژه سینمای مستقل تجربه‌گرا در کشور؛ به دبیری «مهدی یارمحمدی» با موضوع آزاد و با پیام احترام به انسان و طبیعت در بخش‌های مختلف از جمله؛ بخش رقابتی «فیلم‌های مستقل تجربه‌گرا»، بخش رقابتی «زیباترین رؤیاها»، بخش رقابتی مقاله سینمای تجربه‌گرا، بخش «بین‌الملل» شامل؛ «مروری بر بهترین فیلم‌های کوتاه تجربی جهان در جشنواره کن ٢٠١٦» و «مروری بر فیلم‌های کوتاه تجربی تاریخ سینمای جهان» از روزهای 20 تا 23 شهریور ماه سال جاری در تالار شهید آوینی شهر بندرعباس؛ مرکز استان هرمزگان برگزار ‌می‌شود.

برای اطلاع بیشتر:

http://khorshidfilmfestival.com

 

“امیر مجتبى جریده” مشاور بین‌الملل جشنواره فیلم مستقل “خورشید” شد

“امیر مجتبى جریده” مشاور بین‌الملل جشنواره فیلم مستقل “خورشید” شد

منصور جهانی ـ “مهدی یارمحمدی” دبیر و مؤسس جشنواره فیلم مستقل “خورشید” طی حکمی “امیر مجتبى جریده” را به عنوان مشاور بین‌الملل این جشنواره منصوب کرد.

“مهدی یارمحمدی” دبیر و مؤسس جشنواره فیلم مستقل “خورشید"؛ طی حکمی “امیر مجتبى جریده” را به عنوان مشاور بین‌الملل ششمین دوره جشنواره فیلم مستقل “خورشید” منصوب کرد؛ در متن این حکم آمده است:

“جناب آقای امیر مجتبى جریده

با سلام و احترام؛

جشنواره فیلم مستقل “خورشید” با هدف کشف و معرفی آثار مستقل، تجربه‌گرا، هنری، نوگرا، پیشرو و خلاق ایرانی و در جهت تأکید بر ضرورت گسترش تولید این آثار ارزشمند در سینمای ایران و نیز معرفی این سینما به‌عنوان تصویرى صحیح از سینمای مؤثر و جریان‌ساز ایران به جامعه بین‌المللی برگزار می‌شود.

این جشنواره ضمن تلاش در راه ایجاد فرصتهای کارآفرینی براى فیلمسازان مستقل ایرانی؛ تلاش می‌کند تا با تعامل با جشنواره‌ها، بازارها و مجامع بین‌المللی فیلم در سراسر جهان، فرصتی برای معرفی، نمایش و فروش فیلم‌های موفق سینمای مستقل و تجربه‌گراى ایرانی به‌وجود آورد.

همانگونه که مستحضرید، سینمای تجربه‌گرا در دنیای امروز به‌عنوان یک اتاق فکر عمل می‌کند و فرصتی است برای ابراز ایده‌ها و نگاه‌های متفکرانی که قصد دارند به شیوه‌ای خلاقانه و بر اساس تجربیات و فهم شخصی خود، که بی‌تردید بخش مهمی از انسان‌شناسی است، دنیا را به جایی بهتر برای زندگی تبدیل کنند و جامعه را به‌سوی مدنیتی که شایسته انسان است؛ راهنما باشند. بی‌تردید سینمای ایران سهم مهمی در این عرصه دارد و جشنواره فیلم مستقل “خورشید”در رسیدن به این اهداف، تمام توان خود را به‌کار گرفته است.

از آنجا که ایجاد ارتباط بین کشورهای صاحب‌نام در سینما در راستای معرفی سینمای مستقل و تجربه‌گرای ایرانی به جامعه بین‌المللی به‌ویژه از طریق تعاملات منطقه‌ای امری ضروری است و دستیابی به این مهم مستلزم تجربه، درایت و آگاهی جهت برقراری ارتباط سازنده است.

 با توجه به دانش، آگاهی و تجربیات ارزشمند شما در این زمینه، با نهایت احترام به عنوان “مشاور بین‌الملل ششمین دوره جشنواره فیلم مستقل خورشید” منصوب می‌شوید.

امید است در سایه عنایات خداوند و با همراهی شما، جشنواره‌ای در شأن سینمای مستقل تجربه‌گرا کشور عزیزمان برگزار نماییم.

مهدی یارمحمدی

دبیر جشنواره فیلم مستقل خورشید".

 

امیر مجتبى جریده؛

“امیر مجتبى جریده” متولد ١٣٥١ خورشیدى در شهر رى و فارغ‌التحصیل کارشناسى روابط بین‌الملل از دانشگاه تهران است.

او از دوران تحصیل در دانشگاه به همکارى با بخش تولید فیلم حوزه هنرى پرداخت و در سال ١٣٧٦ فعالیت حرفه‌اى خود را با همکارى به عنوان جانشین مدیر تولید یک مجموعه مستند ـ داستانى براى شبکه چهار تلویزیون ملى ایران آغاز کرد و تاکنون با همکارى در تولید چندین برنامه و مجموعه دیگر براى این سازمان و سایر مراکز فیلمسازى کشور، به کار خود ادامه داده است.

تدوین، تولید، کارگردانى و تهیه‌کنندگى فیلم‌های کوتاه، مستند و برنامه‌هاى تلویزیونى متعدد و همچنین تدریس در مدارس و آموزشگاهاى سینمایى تهران، در طى این سالها، از سوابق کارى او مى‌باشد.

جریده از سال ١٣٨٣ و طى اقامت چند ساله در یکى از کشورهاى حاشیه خلیج فارس، ضمن همکارى با برنامه‌سازان و فیلمسازان شبکه‌هاى تلویزیونى منطقه، به‌عنوان هماهنگ کننده برخى جشنواره‌هاى منطقه‌اى و جشنواره‌هاى ایرانى فعالیت داشته و همچنین همکارى در تولید برخى برنامه‌هاى تلویزیونى بین‌المللى از جمله شبکه “الجزیره” و جشنواره‌هاى گوناگون همچون جشنواره فیلم‌هاى ایرانى “پراگ” در کشور جمهوری چک را در کارنامه حرفه‌ایى خود داراست.

مسئولیت برگزارى هفته‌هاى فیلم ایران در خارج از کشور و همچنین معاونت مؤسسه رسانه‌هاى تصویرى نیز از جمله سوابق و تجربیات او بوده است.

وی تاکنون تعداد زیادی از فیلم‌هاى کوتاه و بلند داستانى و مستند و بسیاری از فیلمسازان مستقل ایرانى را به جشنواره‌ها و شبکه‌هاى تلویزیونى منطقه‌اى و بین‌المللی معرفى و حقوق پخش حرفه‌ای برخى از این آثار را واسپارى کرده است.

ششمین دوره جشنواره فیلم مستقل “خورشید” به‌ عنوان رویداد ویژه سینمای مستقل تجربه‌گرا در کشور؛ با موضوع آزاد و با پیام “احترام به انسان و طبیعت” در بخش‌های مختلف از جمله؛ بخش رقابتی “فیلم‌های مستقل تجربه‌گرا"، بخش رقابتی “زیباترین رؤیاها"، بخش رقابتی مقاله سینمای تجربه‌گرا، بخش “بین‌الملل” شامل؛ “مروری بر بهترین فیلم‌های کوتاه تجربی جهان در جشنواره کن ٢٠١٦” و “مروری بر فیلم‌های کوتاه تجربی تاریخ سینمای جهان” در روزهای ٢٠ تا ٢٣ شهریور ماه سال جاری در تالار شهید آوینی شهر بندرعباس؛ مرکز استان هرمزگان برگزار ‌می‌گردد.

 

برای اطلاع بیشتر:

www.khorshidfilmfestival.com

مدیریت روابط عمومی ششمین دوره جشنواره فیلم مستقل “خورشید".

فیلمهای ایرانی راهیافته به سیزدهمین دوره جشنواره AOF امریکا معرفی شدند


فیلمهای ایرانی راهیافته به بخش سینمای ایران سیزدهمین دوره جشنواره AOF امریکا، معرفی شدند.

به گزارش پایگاه حمایت از فیلم کوتاه مستقل، آثار راهیافته به بخش مسابقه سینمای ایران در سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی ACTION ON FILM امریکا به شرح ذیل معرفی شدند:

لیست فیلمهای راهیافته به بخش سینمای ایران جشنواره AOF امریکا:

جام حسنلو / محمدرضا اصلانی

محاکمه زن ناشناس / محمدرضا رکن الدینی

شکیبا / سعید عامری سیاهوئی

تماس از دست رفته / شهاب آب روشن

حضور / آبتبن سلیمی طاری

ابدالسکوت / مصطفی یوسف پور

در متروکه های ذهن من / لیلا حبیبی

بیداری در رویا / سعید رضایی

بغض هامون / محسن شیرزایی

چرخ / پویا امین پوری

دو کلمه / محمدرضا فامیلی

خورشید / آرش زارع

مهرآباد جنوبی / امین اشرفی

زنی که مردش را گم کرده بود / بهروز فراهانی

شماره شش و نیم / مهیار قلمی

درخت / مراد اسکندریپیرمرد دیم تاکستان / هومن معروفی

دیه گو / علی شهابی

زیتون / پوریا تکاور

نگاه / امیر محمد توکلی

آپارتمان مورچه ها / توفیق امانی

اعتصاب / اردوان تراکمه

حال همه ما خوب است / جمال رحمتی

برافراشتن بادبان / شرمین مجتهدزاده

جای خالی حضور / میثم حسن زاده

دیلیتینگ در حال استمراری / مریم کتان فروش

دوک / میثم زردشتیان

برای هیچ / عسل غریب

کشتن برادر بزرگتر / ایمان صالحی

ابعاد انعکاس / شایان فتحی

جعبه سیاه / امیررضا جلالیان

قفسی برای چشمهایش / روژیا یغمایی

مرگ موقتی زنبورها / مریم فیروزی

احضار پدر / حمیدرضا مزرعه خطیری

رقیه / رحمان خادمی

یک روز طولانی / بابک بهرام بیگی

خانه دیگر / بهنوش صادقی

با بالهای کوچکش / کاوه مرحمتی

نفس سرد / عباس رزیجی

دارالسلام / احسان شادمانی

مرخصی روزانه / آیدین پدری

گوهر / پوریا حیدری

آخرین وضعیت / مریم ویس مرادی

موازی / پریچهر ریلی

مسافر / شادی شایانفر

عکسها می توانند صحبت کنند / افشین امیاری

باران / محمد جواد صالحی

روحا / وحید حسنوند

سارا / عزیزالله حمیدنژاد

سکوت / پویا نبی

همگام سازی / آتنا محمودی

جاده ها هرگز پایان نخواهند یافت / آتنا محمودی

پایان نامه / مرجان اشرفی زاده

تریبون / رضا کشاورز

زیر سیاه / شیرین جهانی

جنگ احمقانه است / سعید دلیویان

باغ زردآلو / پوریا حیدری

ماهی در پره / علی درخشنده

تخیلات پی در پی / بها جمالی

پرسه / هومن شهابی

قرار است نبی زی ، مهدی یارمحمدی، مریم پیربند، مهرداد سرلک؛ بعنوان هیئت داوران بخش سینمای ایران، از میان فیلمهای راهیافته به بخش مسابقه جشنواره، آثار برگزیده این بخش را معرفی نمایند.

لازم به ذکر است که پرداخت مبلغ ورودی جشنواره (٤٥ دلار برای فیلمهای کوتاه و مستند، و ٥٥ دلار برای فیلمهای بلند سینمایی) برای فیلمهای راهیافته به بخش مسابقه ضروری است.

 کلیه فیلمسازان راهیافته حداکثر تا تاریخ 24 مردادماه سال جاری مهلت دارند، تا معادل ریالی مبلغ ورودی ثبت نام را به شماره کارت 6037991865528735 بانک ملی به نام سرکار خانم سارا دشتی نژاد (نماینده جشنواره در ایران) واریز نمایند.

( تلفن های هماهنگی جشنواره در ایران: 09123123568 / 09361313909 )

جشنواره Action On Film امریکا، سیزدهمین سال خود را در حالی برگزار می کند که برای دومین بار بخش ویژه ای را به سینمای ایران اختصاص داده است .

این جشنواره با هدف برقراری ارتباط حرفه ای و مفید میان فیلمسازان و صنوف مختلف در سینما به شکل جهانی برگزار می گردد و طبق قوانین جشنواره آثاری امکان حضور خواهند یافت که به هیچ وجه نگاه سیاسی و سیاه نمایی از ایران نداشته باشند.

فیلم های پذیرفته شده در بهترین سالنهای لاس وگاس در آریزونا به نمایش در خواهند آمد و همچنین به رسم هرساله کتابچه جشنواره به شکل مستقیم در دسترس برترین پخش کنندگان جهان قرار خواهد گرفت.

سیزدهمین دوره جشنواره فیلم  Action On Film با همکاری و حمایت خبری پایگاه حمایت از فیلم کوتاه مستقل، از 17 الی 26  آگوست 2017 در لاس وگاس امریکا برگزار می شود و در بخش سینمای ایران از برگزیدگان خود؛ بهترین فیلم کوتاه (مستند، داستانی، تجربی، انیمیشن)، بهترین فیلم بلند (مستند، داستانی)، بهترین بازیگر و بهترین فیلم اول کارگردان، با اهدای دیپلم افتخار تقدیر خواهد نمود.

علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت جشنواره به نشانی Www.aoffest.com مراجعه نمایند.

دلنوشته یی بر نسل، کار: " امین درستکار"

محمد علی قویدل در نمایی از فیلم نسل. محصول 1386 گروه سینماتوگرافی 

 

فیلم "نسل" نخستین فیلم گروه سینماتوگرافی و اولین داشته های جناب درستکار در واکنش به روبر برسون ساخته شد. برسون که بت تمام ما در آن سالها بود{مگر در این سالها نیست!؟}این فیلم که روایت گذران زندگی و ادامه دادن به ناچار آن است، از سه شعر ژاک پره ور بهره میبرد. که مهمترینش "خانوادگی".

جایزه بهترین فیلم شاعرانه، کمترین لطفی بود که نصیب کارگردان شد.

در مورد نسل نمیتوان داستانی به تعریف داشت.  هر چند بسیار واضح ابتدا تا انتهایش را رو میکند. اما فیلم با صداهای خود و لحن گفتارش است که به پیش میشود.

گفتاری عاری از هر گونه اطلاعات صرف، و بدون اجرایی در مسیر قلاب انداختن به حس مخاطب. که بر عکس و در مخالفت با فضای شاعرانه، بسیار سرد و بی روح و نعره کشان؛ تو گویی ضد شعر!

امین درستکار به جای اختیار داشتن روابط داستانی و دغدغه پیچ و تاب اش، عناصر طبیعی را مدتی به عاریه می دارد: کوه و خورشید و بیابان و زمین! اینها ماتریال اوست. و بی آنکه تغییری در اشکال آنها ایجاد نماید تازه شان میکند: " آفرینشگری به معنای تغییر شکل یا ابداع امور و اشخاص نیست؛ بلکه ایجاد روابط نو میان آنهاست" یا چیزی شبیه بهمین از روبر برسون.

اولین درس او(کارگردان "نسل") از روبرت بزرگ همین است. بی آنکه بر سر دانشگاه دیواری اش بنشیند. البته تاثیر اصلانی(گفته هایش و فیلمها) در این مسیر بی انکار.

در ادامه روند، موسیقی نیز بی جاست: حرام! تفسیر شخصیتها بی هوده. از بابت ارتفاع زوایا یا صحنه پردازی بدروغ و نادان مابانه.

دوربین در ابتدا با چشم شخصیت کودک فیلم(رامین جعفری) مواجهه میشود: کشف دوربین و ترد او(او به معنای "شخصیت دوربینی)  توسط انسان نوین ما از دزدکی دیدنهاش؛ حاکمیت محضش و گوش بامر اش شدن.  

به همین علت گفتار فیلم از دوربین سوا میشود. آنچه او میگوید، دوربین گاها به ثمر ش نمیدهد! "وقتی پسر بازگردد به پدرش کار می کند" دوربین اما به خوابگاه ابدی میشود.

غریب اینکه ما ابدا زمان و مکان را از کف میبریم! این اتفاق کجاست، مکانش؟ زمانش به کدام؟

همه اینها در 3 دقیقه تصویر و صدا شده اند.

گاهی میتوان سینما را مضحک  ترین "چیز" زمین خواند با خیل دقایق عبث اش! نا فهمی خودشان به مخاطب مربوط... برای فهم یک داستان چه زمانهامان که هدر نشد.

امین درستکار نیز درس بزرگی ست به تمامیِ چنین سینمایی 

 

مشخصات اثر

نام فیلم: نسل

تصویر بردار: علی محسنی

مونتاژ : درستکار

چهره ها: قویدل، رامین، جلیل 

زمان: 3 دقیقه 

محصول 1386/87 

تهیه شده در : گروه سینماتوگرافی(بنیاد سینمای آوانگارد فعلی)